Det bedste værktøjer til betting og analyse
Guides

Det bedste værktøjer til betting og analyser

Der findes et hav af forskellige hjemmesider, apps og andre værktøjer, som man kan bruge, hvis man oddser og ønsker at dykke lidt dybere ned i det end bare at spille på favoritterne i en given kamp.

Hos Oddschamp tager vi odds og betting meget seriøst. Vi spiller kun på det vi tror på og der hvor vi kan lokalisere værdi. Vores eksperter benytter sig af en række værktøjer, som hjælper dem i deres analysearbejde, når de skal finde de helt rette spilforslag til vores medlemmer.

I dette indlæg vil vi se nærmere på nogle af de værktøjer, du kan bruge, hvis du ønsker at gå efter en mere datadrevet og værdibaseret tilgang til betting.

Statistikker og livescore

En af de mest centrale dele af enhver bettinganalyse er selvfølgelig statistikker og livescore. Der er mange tilgange til denne del. Nogle vælger at købe adgang til mere avancerede værktøjer, som kan alverdens ting med algoritmer og AI. Eksempler på sådanne værktøjer er f.eks. Overlyzer, som giver brugerne mulighed for at følge detaljerede live statistikker og Wyscout, som ganske vist er dyrt, men virkelig giver mulighed for at nørde fodbold og se video fra alverdens forskellige kampe.

Vi går dog lidt mere traditionelt til værks på Oddschamp og benytter også typisk af få gratis sider til vores analysearbejde.

Officielle liga sider

Det første sted man kan starte er ligaernes officielle sider. Mange af de store ligaer har i de seneste år skruet markant op for deres måling af forskellige statistikker og tilbyder meget detaljerede overblik med mulighed for filtrering. Et eksempel på dette er La Liga, som virkelig har udbygget deres statistikker og analyser i løbet af de seneste par år. Der er masser af guld at hente, hvis man ønsker at bruge tiden på det. 

Det er desuden en fordel, at man her kigger på de helt officielle statistikker og derfor kan stole på de tal man ser.

Nedenfor finder du links direkte til statistik siderne for de mest populære ligaer:

WhoScored

WhoScored er nok den bedste platform til at følge live statistikker i kampe. Det er måske ikke den mest brugervenlige platform, men detaljeniveauet er højt og så er al data baseret på data fra Opta. Netop Opta er en vigtig faktor her, fordi langt de fleste bookmakere afgør deres væddemål ud fra Opta data.

Af den grund er der også mange bookmakere, som benytter sig af Opta’s definitioner, f.eks. for hvad der tæller som en tackling, et skud eller et skud på mål. Vi anbefaler i høj grad at du anvender WhoScored i dine analyser, samt til at følge stats live.

FotMob

FotMob er lidt samme historie som WhoScored, netop fordi de også får deres data fra Opta. Fordelen ved FotMob er at brugervenligheden lige er en tand højere, samt at de har en app man kan benytte sig af. FotMob bygger desuden deres egne analyser, predicted lineups, nyheder og mange andre elementer på.

Kort og booking points

Det er ingen hemmelighed at kort (gule og røde kort) samt booking points er et de markeder, som vi har stort fokus på her på Oddschamp. Det er nemlig et marked, hvor der typisk er mulighed for at opnå en større edge over for bookmakerne og dermed finde de spil, der har højere værdi.

Der findes igen mange værktøjer til at kigge på statistikker for kort, og mange af de ovenstående kan også bruges til dette. Når det gælder kort og booking points, så er der to vigtige faktorer man skal kigge på:

  1. Kampen og de to hold
  2. Dommeren

Kampen og de to hold er selvsagt altafgørende for analysen af antal kort, fordi der selvfølgelig er stor forskel på om man har at gøre med en top/bundkamp af afgørende betydning, et lokalderby eller en mere eller mindre ubetydelig kamp mellem to midterhold. Til denne analyse kan man bruge mange af de ovenstående værktøjer for at kigge ind i indbyrdes opgør, aktuel stilling mm.

Dernæst er dommeren selvfølgelig også en utroligt afgørende faktor i forhold til antallet af kort i en kamp. Selvom langt de fleste ligaer nok vil sige, at dommerne selvfølgelig dømmer efter samme linje, så er det alligevel et faktum, at dommere bare dømmer forskelligt. En ting er de retningslinjer og regler en dommer retter sig efter, en anden er den enkelte dommers filosofi og tilgang til at lede en kamp. 

Hvis man har set bare lidt fodbold, så har man nok tænkt over, at der er nogle dommere, der tillader væsentligt mere end andre – også selvom de dømmer efter nøjagtigt de samme regler. Som eksempel er der markant forskel på de enkelte dommeres tilgang til brok og usportslig opførsel. Man vil se nogle dommere, der har en meget stor tålmodighed, mens andre ikke tøver med at slynge et kort ud første gang en spiller brokker sig eller sparker bolden væk.

Hvis du ønsker at kigge nærmere ind i kort statistikker og dommere, så anbefaler vi følgende værktøjer:

Soccerway

Soccerway er med afstand det sted, hvor man nemmest og hurtigst har adgang til historikken for en given dommer. Den nemmeste måde at gå til opgaven er ved at lave en Google søgning på “Dommernavn + Soccerway”. Så hvis du gerne vil se statistikker for Michael Oliver, så søger du blot på “Michael Oliver Soccerway”. Et af de første resultater vil som regel være dommerens profil på Soccerway og hvis du scroller ned i bunden af den, så kan du vælge Matches og hurtigt få et overblik over hvor mange kort han har givet i de seneste kampe.

Eksempel med Michael Oliver (Premier League) – Link

The Stats Don’t Lie

The Stats Don’t Lie (eller TSDL) er ikke nødvendigvis en side, som så mange har kendskab til. Når det gælder kort, er det dog en rigtig god side til at få et hurtigt overblik over en liga, samt dommerne i den liga.

Hvis du går ind på dette link, så kan du se kort statistikkerne for Premier League. Her vil du kunne se følgende:

  1. Gennemsnitligt antal kort per hold og kamp – hjemme, ude og totalt
  2. Gennemsnitligt antal kort per kamp for hver dommer, der har dømt min. 1 kamp i sæsonen i den liga

I toppen af siden har du desuden mulighed for at skifte til en hvilken som helst anden liga via menuen Choose Another League.

The stats don't lie Premier League yellow cards

FotMob – Spiller kort

Hvis du er på jagt efter at finde gode odds på kort til enkelte spillere, så anbefaler vi at du anvender FotMob. Hvis du går ind på et hold i en af de store ligaer, så kan du under Stats finde tabeller for hvilke spillere, der får flest kort for det hold. Du kan se et eksempel med Manchester United her.

FotMob Premier League Cards Stats

Afrunding

I dette indlæg har vi præsenteret dig for langt de fleste af de værktøjer vi typisk bruger til betting og analyser. Der er selvfølgelig masser af andre værktøjer derude og ikke noget rigtigt og forkert, men nu har du måske fået lidt nye inspiration til hvor du kan kigge hen. Til sidst vil vi slå et slag for vores egen værdiberegner som er et værktøj til dig, der gerne vil gøre mere i value betting. Her kan du nemt og hurtigt beregne den estimerede værdi af dit spil på baggrund af din egen og markedets sandsynlighedsvurdering for et udfald.

 

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.
Tips til at undgå tidlig limitering hos dansk bookmakere
Guides

Tips til at undgå hurtig limitering

Når man oddser på et seriøst plan, hvor man ønsker, at de konti man benytter er mulige at spille fra i længst mulig tid inden der kommer limiteringer og udelukkelse,…
Value betting
Guides

Den store guide til value betting

Value betting er og bliver et stort tema her på Oddschamp.dk. Det er netop den filosofi og strategi, vi og vores eksperter altid spiller efter. I dette indlæg vil vi…
Guides

Den store guide til odds på kortmarkeder

Jeg har altid spillet en del på kortmarkeder, dvs. over/under antal kort, bookingpoints o.l., da det ofte er et marked, hvor man kan hente rigtig fine værdispil. I dette indlæg…