Betting ordbog

Er du i tvivl om hvad forskellige bettingrelaterede ord og termer betyder? Find svaret i vores store betting ordbog.

En betbuilder er en funktion som flere bookmakere tilbyder. Du har f.eks. adgang til en betbuilder hos Bet365, Unibet, Betfair, NordicBet med flere. Betbuilderen gør det muligt at kombinere flere spil på samme kamp i et samlet odds.

Et eksempel på en betbuilder kan være:

  • Over 1,5 mål i kampen
  • Over 3,5 kort i kampen
  • Over 8,5 hjørnespark i kampen

Med en betbuilder kan du altså kombinere disse tre spil i et spil og få ét akkumuleret odds.

Betvalue er et essentielt nøgletal i ‘valuebetting’. Betvalue angiver hvorvidt spillet har værdi eller ej. Et spils estimerede betvalue skal altid være over 100% for at der er værdi i spillet. Jo længere over 100%, jo højere er værdien. Nøglefaktoren i betvalue beregningen er spillerens egen vurdering af chancen for at udfaldet (spillet) går hjem. Denne vurdering er naturligt nok svær at ramme, fordi der ikke er et facit, men med grundig analyse og erfaring kan man skærpe sine evner til at komme tæt på.

Et eksempel på betvalue er i et scenarie hvor et 1 tal (hjemmesejr) i en kamp giver odds 2. For at spillet har værdi, så skal spilleren som minimum tillægge udfaldet (1) en chance på 50%. Dette vil give en betvalue på 100%. Hvis du derimod mener at der er 55% sandsynlighed for at udfaldet går hjem, så vil din betvalue stige til 110%, altså er værdien ved i spillet nu højere.

Hvis du vil prøve kræfter med betvalue beregninger, så kan du prøve vores online værdiberegner.

Cash out er en funktion, der tilbydes af nogle bookmakere. Det betyder at man kan tage pengene for sit spil før det er afgjort. Har du f.eks. spillet 100 kr. på at hjemmeholdet vinder til odds 2 og de fører med 2-0 efter 60 minutter, så kan du have en cash out på f.eks. 160 kr. Hvis du vælger cash out, så vil du tage gevinsten på 60 kr. med det samme og give afkald på de yderligere 40 kr. som du ville vinde hvis du ventede til kampen var færdigspillet.

En double er et spil (eller en kupon) med to kampe.

Draw no bet (DNB) betyder at du spiller på et udfald, som er enten 1 eller 2. Hvis kampen ender uafgjort, så får du din indsats retur.

Halvleg/Fuldtid er en type af udfald som du kan spille på hos de fleste bookmakere når det gælder fodbold. Her spiller man på hvad resultatet er ved pausen plus hvad resultatet er når kampen er færdig.

Eksempel: Hvis ud spiller halvleg/fuldtid til X og 1, så betyder det at der skal stå uafgjort ved halvleg og hjemmeholdet vinder kampen.

Hit rate svarer til det samme som win rate. Det angiver andelen af spil du har vundet ud af det samlede antal spil, du har spillet.

Denne udregnes som en procent på følgende vis: (Antal spil – Vundne spil) / 100

Har du spillet 100 kuponer og vundet 50, så vil din hitrate være 0,5 (50%): (100-50)/100 = 0,5 (50%).

H2H er en forkortelse af head to head og er et begreb, der typisk bruges med reference til statistikker i diverse analyser i forbindelse med spilforslag. Det er i bund og grund blot et udtryk for de to holds indbyrdes opgør og hvordan det er gået dem når de har været oppe i mod hinanden tidligere.

Et refund betyder at du får din indsats retur for dit spil. Et refund sker typisk hvis du har oddset på noget, hvor væddemålet ikke er gyldigt eller hvis du har oddset på en ‘lige’ linje. I førstnævnte tilfælde vil du eksempelvis få indsatsen tilbage hvis du har spillet på at en spiller for et kort og spilleren ikke starter på banen. I det andet tilfælde vil du få din indsats retur hvis du har spillet på over 2 mål i kampen og der kommer præcis 2 mål. Dette er i modsætning til hvis du spiller over/under 2,5 mål – her er refund ikke en mulighed, fordi der ikke kan komme præcist 2,5 mål i en kamp.

En single er et spil (eller en kupon) med en kamp.

På alle vores spilforslag vil du kunne se at der står et odds angivet under “spilbar ned til”. Dette odds er baseret på en beregning af vores vurdering af værdien i spillet og angiver dermed hvor meget oddset maksimalt må falde før værdien er væk. Du bør altså ikke placerer et spil hvor oddset er laveret end det der er angivet under “spilbar ned til”.

En triple er et spil (eller en kupon) med tre kampe.

En unit er et indsatsneutralt udtryk for hvor meget man satser på et spil. En unit kan altså have hvilken som helst værdi. Værdien er afhængig af din samlede saldo. Hvis du har 10.000 kr. på din bettingkonto, så kan du have en unit på 100 kr. og dermed have 100 units at spille for. Hvis du satser 5 units på et spil, så svarer dette til at du spiller 500 kr.

En anden person kan have en saldo på 5.000 kr. og stadig have 100 units. Dette vil give hver unit en værdi på 50 kr. og en indsats på 5 units vil dermed svare til 250 kr.

Units kan desuden også have en relativ værdi i form af en procentdel af din samlede saldo. Et klassisk unit system er 1-10 units, hvor hver unit har en værdi af 0,5% af din saldo. Du kan læse mere om units i vores guide til unit systemet her.

Win rate er et udtryk for andelen af spil du har vundet ud af det samlede antal spil, du har spillet.

Denne udregnes som en procent på følgende vis: (Antal spil – Vundne spil) / 100

Har du spillet 100 kuponer og vundet 50, så vil din winrate være 0,5 (50%): (100-50)/100 = 0,5 (50%).