BonusserGuides

Guide: Sådan gennemspiller du en velkomstbonus

Velkomstbonusser og andre bonusser udbudt af bettingfirmaer er ofte lidt uigennemskuelige. De medfølgende betingelser og vilkår kan faktisk helt få folk til at holde sig fra at modtage en velkomstbonus. Af den grund har vi lavet denne korte guide, som forklarer dig, hvordan en bonus gennemspilles hos en bookmaker.

En velkomstbonus er som regel en bonus, der gives af en bookmaker, på betingelse af at du, som ny kunde, laver en indbetaling hos dem. Der kan være undtagelser, men dette er tilfældet for langt de fleste velkomstbonusser. Håbet for bookmakeren er at du forbliver kunde hos dem på længere sigt. På den måde kan det sammenlignes lidt med en streamingtjeneste, der giver dig en gratis måned. Her er håbet også at du forbliver kunde hos dem i månederne efter den der var gratis.

Det er dog vigtigt at understrege at disse velkomstbonusser ikke er gratis penge. Med en bonus følger en række krav som du skal opfylde for at bonuspengene bliver til rigtige penge. Har man lært at gennemskue disse krav, så er de ikke uopnåelige, men de kræver ofte lidt tålmodighed. Har man den nødvendige tålmodighed (og måske lidt held), så kan bonuspengene sagtens blive til gratis penge.

Sådan fungerer en velkomstbonus typisk

Hvis vi kigger på den gængse bookmaker og den normale tendens indenfor velkomstbonusser, så vil forløbet fra bonuspenge til kolde kontanter typisk bestå af fire steps.

  1. Du opretter en konto hos en bookmaker, hvor du ikke har været kunde før.
  2. Du foretager en indbetaling hos bookmakeren og får derefter din bonus. Hvis der er 100% bonus op til 1.000 kr. så får du 1.000 kr. oveni, hvis du indbetaler 1000 kr. Du ender altså med en saldo på 2.000 kr. 1.000 kr. er dine egne penge, 1.000 kr. er bonuspenge. Det er bonuspengene vi er interesserede i.
  3. Du placerer en række spil som opfylder kravene for gennemspil af bonussen.
  4. Når du har opfyldt omsætningskravet, kan du udbetale det du har vundet plus det du har fået i bonus (eller det du har tilbage).

Sådan opfylder du omsætningskrav og minimumsodds

Når du har modtaget din bonus, så er det en rigtig god idé lige at kigge betingelserne igennem. Her kigger vi igen på hvordan de typiske betingelser for en velkomstbonus er skruet sammen. Disse vil normalt bestå af et omsætningskrav, et minimumsodds og en tidsfrist.

Omsætningskrav
Omsætningskravet er sat i verden for at alle ikke bare kan modtage en bonus og hæve den med det samme. Det vil typisk være sat op som en ‘faktor’. Vi bruger igen 1.000 kr. som eksempel.
Du har indebetalt 1.000 kr. og fået 100% bonus, så du har 2.000 kr. totalt. Typisk vil bookmakeren automatisk bruge bonuspengene først, når du placerer et væddemål. Hvis der er i betingelserne står at omsætningskravet er 5 gange bonussen, så skal du samlet set omsætte for 5×1.000 kr. for at opfylde dette krav – altså 5.000 kr. Der er som regel ingen krav til hvor stor indsatsen skal være per væddemål. Du kan altså lave 500 kuponer af 10 kr. eller 5 af 1.000 kr. Du kan også lave en blanding, det er helt op til dig.

Har du fået 500 kr. i bonus med et omsætningskrav på 6, så skal du omsætte for 3.000 kr. på dine væddemål, før kravet er opfyldt.

Minimumsodds
Det næste punkt i betingelserne er minimumsodds. Det er nemlig ikke helt nok for dig at omsætte for f.eks. 5.000 kr. De penge der tæller i dit omsætningskrav vil typisk være betinget af at de er spillet til et minimumsodds.
Der er stor forskel på kravet til minimumsodds. Nogle bookmakere har 1.40 (Unibet) og andre har f.eks. 1.80 (ComeOn) eller 1.95 (BetFair). Det er ikke helt ligegyldigt hvad minimumsoddset er, da et lavere odds ofte er nemmere at ramme. Derfor er Unibet’s bonus en af de bedre. For at illustrere hvordan minimumsodds og omsætningskrav virker i forening, tager vi lige et eksempel.

Eksempel: Omsætningskrav = 8, Minimumsodds = 1.40, Bonus = 1.000 kr.

For at opfylde disse betingelser skal du samlet set omsætte for 8.000 kr. De væddemål der tæller med i de 8.000 kr. skal minimum være spillet til odds 1.40. Som oftest må disse gerne være kombinationer, det behøves altså ikke kun at være singler. Hvis du spiller 200 kr. på et odds 1.40, så vil du, uanset om du vinder eller taber, have 7.800 kr. tilbage af dit omsætningskrav.

Spiller du derimod 200 kr. på et odds 1.38, så vil du, uanset om du vinder eller taber, have 8.000 kr. tilbage af dit omsætningskrav. De 200 kr. tæller altså ikke i udregningen, fordi de ikke opfylder kravet for minimumsodds.

Note: Du vil hos mange bookmakere kunne finde en oversigt over hvor meget du har tilbage af dit omsætningskrav. Dette opdateres hver gang du placerer et gyldigt væddemål.

Tidsfrist
Det sidste du skal være opmærksom på når du modtager en bonus og gerne vil opfylde betingelserne for at kunne udbetale penge vundet med bonusmidler, er om der er en tidsfrist.

Vi kan igen bruge Unibet som eksempel. De har på deres bonus en 60 dages tidsfrist. Som de skriver i deres vilkår, så vil du, hvis du ikke har gennemspillet bonussen indenfor 60 dage, tabe midler både fra bonussen og væddemål vundet med bonuspenge.

Det er altså meget vigtigt at du også er opmærksom på denne tidsfrist – ellers risikerer du at alt dit hårde arbejde med at gennemspille bonussen kan gå tabt.

Tips til at undgå tidlig limitering hos dansk bookmakere
Guides

Tips til at undgå hurtig limitering

Når man oddser på et seriøst plan, hvor man ønsker, at de konti man benytter er mulige at spille fra i længst mulig tid inden der kommer limiteringer og udelukkelse,…
Value betting
Guides

Den store guide til value betting

Value betting er og bliver et stort tema her på Oddschamp.dk. Det er netop den filosofi og strategi, vi og vores eksperter altid spiller efter. I dette indlæg vil vi…