Guides

Guide: Sådan bruger du unit systemet i betting

Unit systemet i betting er et system, der bruges til at måle størrelsen på din indsats i en sportsbetting kontekst. En enhed er en standardiseret mængde penge, som du satser på hvert enkelt spilbeslutning. Dette hjælper dig med at holde styr på, hvor meget du i alt har at satse, samt at sætte en struktureret strategi for, hvordan du placerer dine indsatser.

Hvad er fordelene ved et unit system?

Der er flere fordele ved at have en unit fokuseret tilgang til betting.

 1. Du har større kontrol med hvad du spiller på hvert enkelt væddemål
  • Fremfor at sætte en indsats ud fra din mavefornemmelse, så har du et system du spiller efter hver gang og det giver naturligt nok større kontrol og stabilitet. Vores erfaring er at det gavner dig på lang sigt. Man kan altid ærgre sig over at man ikke satte en større indsats på et vundet spil, men husk at det modsatte gælder hvis du taber.
 2. Din indsats matcher den værdi du tildeler et væddemål
  • En af de store fordele ved unit systemet er at du har større kontrol med at din indsats matcher værdien på væddemålet. I stedet for en mavefornemmelse, så tildeler du væddemålet en sandsynlighed og en værdi og spiller ud fra dette. Jo flere units, jo mere sikker er du på at væddemålet går hjem. I stedet for at spille 1.000 kr. på ren mavefornemmelse, så spiller du 3 units ud fra den sikkerhed du tildeler udfaldet du spiller på.
 3. Units er relative til din bankroll
  • En unit repræsenterer en procentdel af din samlede bankroll, altså de penge du har at spille for. Du kan selv bestemme hvordan din fordeling skal være, f.eks. 1/10, 1/20 eller 1/50. Har du en samlet bankroll på 1.000 kr. og kører du med 1/10, så repræsenterer en unit 100 kr. Har du derimod en bankroll på 10.000 kr. og kører med 1/10, så repræsenterer en unit 1.000 kr. På den måde kan man standardisere indsatsen og gør den relativ til sin bankroll. Vi anbefaler altid at du tager din samlede bankroll i betragtning når du bestemmer din unit. Har du en bankroll på 500 så bør din unit max være 50 kr.

 

Vores anbefaling til dit unit system

I modsætning til flatbetting, så er unit systemet eller unit betting altså relativt til din bankroll. Kører du derimod med en flatbetting strategi, så ændres din indsats aldrig uanset din bankrolls størrelse.

Der kan være mange tilgange til hvordan man vil dele sine units, men det helt essentielle er at man ikke kører med en for høj unit værdi i forhold til bankroll, fordi dette vil skævvride risikoen og give en for høj indsats. Vi kører selv med 1 til 10 units og hver unit repræsenterer 0,5% af vores bankroll. Det vil sige at med 10 units, så satser vi 5% af vores samlede bankroll.

Hvis du har en bankroll på 10.000 kr. så vil det give dig følgende:

 • 1 unit (0,5%) = 50 kr.
 • 2 units (1%) = 100 kr.
 • 3 units (1,5%) = 150 kr.
 • 4 units (2%) = 200 kr.
 • 5 units (2,5%) = 250 kr.
 • 6 units (3%) = 300 kr.
 • 7 units (3,5%) = 350 kr.
 • 8 units (4%) = 400 kr.
 • 9 units (4,5%) = 450 kr.
 • 10 units (5%) = 500 kr.

Nedenfor kan du indtaste værdien af din samlede bankroll og beregne værdien af dine units.

Sådan kommer du i gang med units

Når du begynder at bruge unit systemet, så skal du først skulle beslutte dig for, hvilken størrelse en enhed skal have. Dette kan være et fast beløb, f.eks. 100 kroner pr. enhed, eller det kan være en procentdel af din samlede bankroll (det vil sige det samlede beløb, du har til rådighed til at satse med). Det vigtigste er, at du vælger en størrelse på enhederne, der passer til dig, så du kan holde styr på, hvor meget du satser i alt.

Når du har besluttet dig for størrelsen på dine enheder, kan du begynde at placere indsatser ved at beslutte, hvor mange enheder du ønsker at satse på hvert enkelt spil. For eksempel, hvis du har besluttet dig for, at en enhed skal være på 100 kroner, og du ønsker at satse 200 kroner på et spil, vil du så satse to enheder. På denne måde kan du nemt holde styr på, hvor meget du satser i alt, og du kan også nemt justere størrelsen på din indsats efterhånden, som du føler dig mere komfortabel med at satse mere eller mindre.

Unit systemet i betting er et nyttigt værktøj til at hjælpe dig med at holde styr på dine indsatser, samt at definere en struktureret strategi for, hvordan du placerer dine indsatser.

Tips til at undgå tidlig limitering hos dansk bookmakere
Guides

Tips til at undgå hurtig limitering

Når man oddser på et seriøst plan, hvor man ønsker, at de konti man benytter er mulige at spille fra i længst mulig tid inden der kommer limiteringer og udelukkelse,…
Value betting
Guides

Den store guide til value betting

Value betting er og bliver et stort tema her på Oddschamp.dk. Det er netop den filosofi og strategi, vi og vores eksperter altid spiller efter. I dette indlæg vil vi…