Guides

Guide: Odds på spiller transfers

Når transfervinduerne i de forskellige ligaer åbner, så er der nogle spiludbydere, der gør det muligt at spille på spiller transfers. Det er et svært marked, og der er mange ting man skal være opmærksomme på, hvis man vil navigere i det med succes, og vinde penge herpå. Men er man opmærksom på disse ting, så kan man finde rigtige gode odds med stor værdi på disse spiller transfers. I dette indlæg vil jeg gennemgå de ting man bør være opmærksom på. Undervejs er der konkrete eksempler på spillede kuponer, der illustrerer værdien, der kan være at hente, når man oddser på spiller transfers.

Research i off-season og kildekritik

Først og fremmest skal man gøre sig en grundig research forinden, som giver dig de bedst mulige forudsætninger. Det vil sige i off-season på transferfronten skal man holde sig opdateret, og kigge på de interessante spillere og hvilke klubber de rygtes til. Der er mange rygter, og dermed også mange usande historier og sensationsoverskrifter, som ikke ejer skyggen af sandhed, der skal navigeres i. Her kan man passende følge transferguruen, Fabrizio Romano, som plejer at holde sine følgere opdateret året rundt med stor troværdighed. Der er dog også diverse medier og andre gode kilder med stor troværdighed der beretter om diverse ting, som man med fordel kan holde sig opdateret på, omend man skal huske den kildekritiske indgangsvinkel.

Relationer mellem spillere og trænere

Nogle af de ting man kan skabe sig et overblik omkring er de potentielle spillere, og deres eventuelle forhold til træneren i de klubber de er rygtet til. Mange trænere der førhen fx har været trænere for lidt mindre hold og tilbudt job i større klubber, har ofte nogle præferencer til måden at spille på, og dermed nogle spillere fra tidligere klubber, som man har et godt forhold til og passer perfekt i den filosofi.

Et godt eksempel i nyere tid var da Erik Ten Hag blev træner i Manchester United efter flere år i Ajax, og han hentede Lisandro Martinez og Antony med sig til United. Derudover kan det være de store trænere der har trænet i en klub og blevet fyret, og derefter ansat i en ny klub, hvor man ønsker at tage nogle af spillerne med videre. Ydermere kan nogle spillere have nogle træneridoler, som man gerne vil arbejde under eller have nogle favoritklubber siden barnsben man gerne ville repræsentere.

Tilhørsforhold til klubber

En spiller kan have haft stor succes i en klub, hvorefter man har taget skiftet til en større, for at tage det næste skridt. Man ser dog desværre, at dette ikke falder succesfuldt ud for spillerne. Hvor man før var elsket og en kæmpe profil, kan det nu være svært at slå til, også ender man med at miste selvtillid og træneren vælger nogle andre. For at sparke liv i deres karriere igen og få fornyet selvtillid, så ser vi tit, at disse udlejes nogle sæsoner eller sælges igen. Her skal man holde øje med de tidligere klubber de har repræsenteret, for de er ofte højt på spillernes ønskeliste, når det kommer til at genfinde sig selv i trygge rammer og med tillid i ryggen. I nyere tid kan nævnes Timo Werner, der tog tilbage til Leipzig permanent og Romelu Lukaku, der tog tilbage til Inter på lån. Dette er eksempler på, at man ikke altid skal holde øje med de klubber med flest penge, men i ligeså høj grad skal kende til spillernes præferencer og tidligere tilhørsforhold, da de ofte vil gå langt for at finde tilbage til sig selv i gode og trygge rammer efter et knapt så vellykket skifte.

Agentforhold

Man kan ligeledes kigge på agentrelationer med klubberne med hensyn til tidligere historik. For det har rigtig meget at sige i nutidens transfervindue, hvilke forhold agenterne har til klubberne og deres ledelse. Det kan jo også være at en træner har en agent, og en spiller der repræsenteres af samme agent rygtes til klubben, og dermed er der allerede her en forbindelse, som kan skabe en fordel for klubben.

Klubbernes økonomiske formåen

Samtidig bør man læse om klubbernes økonomi, da det er alfa og omega i forbindelse med en transfer kan realiseres. Efter financial fairplay er blevet realiseret, så kan klubberne ikke længere helt gøre som der passer dem, medmindre man som Chelsea, finder et smuthul, som de har gjort brug af de sidste par transfervinduer. Det er klart, at de spillere der er mest eftertragtede, ligeså er de mest bekostelige. Det stiller store krav til klubbernes økonomiske formåen, og derfor skal man have en god viden omkring det inden vinduet starter. Her kan man ofte læse om hvad det antages klubbernes budgetter er, og hvor mange penge til transfers der estimeret stilles til rådighed.

Såfremt man skriver nogle af disse ting bag øret, og holder sig opdateret på kildekritisk facon, så skaber man gode forudsætninger før åbningen på et transfervindue vedrørende potentielle handler.

Links/kilder man kan benytte

https://twitter.com/FabrizioRomano
https://www.skysports.com/transfer-centre
https://twitter.com/David_Ornstein
https://twitter.com/JacobsBen
https://www.newsnow.co.uk/h/
https://twitter.com/JacobSteinberg
https://twitter.com/CLMerlo
https://twitter.com/deadlinedaylive

Tips til at undgå tidlig limitering hos dansk bookmakere
Guides

Tips til at undgå hurtig limitering

Når man oddser på et seriøst plan, hvor man ønsker, at de konti man benytter er mulige at spille fra i længst mulig tid inden der kommer limiteringer og udelukkelse,…
Value betting
Guides

Den store guide til value betting

Value betting er og bliver et stort tema her på Oddschamp.dk. Det er netop den filosofi og strategi, vi og vores eksperter altid spiller efter. I dette indlæg vil vi…